Wednesday, January 14, 2009

Dobrodošli u Academiu Liberti

Academia Artivm Didacticvm Eqviorvm in Liberti (Akademija umjetnosti podučavanja konja na slobodi) je jedna neprofitna organizacija.

Naš cilj ovdje je okupiti najnaprednije konjare u svijetu koji će zajedno s nama težiti ka mijenjanju okolnosti u kojima se drže konji u današnje vrijeme, te također ka osobnom razvoju i edukaciji kako bi smo bili u stanju vidjeti konja kao svjesno, inteligentno biće koje strašno pati kroz način na koji se drži i koristi od strane čovjeka. Konji su plemenite životinje te ih je zbog toga vrlo lako zlostavljati. Naša je odgovornost da se razvijemo u bolje osobe koje neće koristiti svoj položaj kako bi zlostavljali druga bića, nego kako bi poštovali prirodu i život. Dužnost svakog od nas je da se razvijemo u bolju osobu koja ne mora zadovoljavati svoje želje na štetu drugog bića. Dužnost svakog od nas je da se razvijemo kako bi smo imali jedan ispunjeni život i kako ne bi težili ka svojem osobnom profitu ili položaju što je često u ovome svijetu, već kako bi dosegli drukčiju svjesnost koja nam olakšava da naučimo kako postići ovo u našem životu osobno i nadalje, kako bismo naučili kako je to davati bez očekivanja i kako bi uspjeli iskusili nagrade života za jedan ovakav stav.

Ne želimo samo grebati po površini, već ukloniti uzroke patnje konja u našem svijetu. Gotovo svi konji se drže kako bi služili čovjeku na ovaj ili onaj način. Ljudi žele raditi nešto sa konjem… želje su različite i zavise od stupnja razvitka pojedinog čovjeka…ali svi imaju tu želju. Samo ako smo u stanju početi razmišljati u jednoj potpunoj drugoj dimenziji, samo onda ćemo se moći razviti i ne koristiti (zanemariti) konja na ovaj način.

Ovo je glavna težnja ove Akademije… pomoći ljudima da dođu do više svjesnosti, kako bi bili u mogućnosti živjeti u harmoniji, kako bi se opustili. Kako bi bili jake i pouzdane osobnosti.

Mi ne želimo imati sljedbenike, već bi više voljeli ovdje imati ljude koji misle i donose svoje zaključke, koji su u stanju sami donijeti odgovarajuće odluke i stajati iza njih bez osuđivanja.

Zdravlje konja je za nas prioritet i ono stoji prije svake čovjekove želje za bilo kakvom vrstom performansa ili rezultata koje čovjek želi postići. Podržavamo optimalno prirodno držanje konja, što je prirodnije moguće. Konju se mora omogućiti da živi u uvjetima prikladnim za njegovu vrstu te da se osjeća kao konj.

Academia daje opsežno znanje o naprednom držanju konja, njezi kopita i obrezivanju, anatomiji i fiziologiji, zubarstvu, povijesti, samorazvoju, Haute Ecole elementima itd.

Znanje Akademije je besplatno. Ne tražimo novac nego poštenje, samoodgovornost i napredno razmišljanje.

Academia je osnovana na slobodnoj volji konja i čovjeka, prijateljstvu, ljubavi i slobodi izbora koja je dana konju. Konje učimo elemntima Haute Ecole od osnova.

Nadamo se i veselimo misaonim razgovorima i razmjeni iskustava kako bismo se razvijali i učili i težili ka istom cilju.

1 comment:

  1. Oho, ima i na hrvatskom! Svaka čast, samo naprijed! ;)

    ReplyDelete